De clubcompetitie loopt het hele seizoen en zal afhankelijk van de feestdagen ongeveer 30 ronden lang zijn.
De speeltijd is 1 uur en 35 minuten en bij elke zet krijg je er 10 seconden erbij.
Voor enkele leden is er de mogelijkheid om voor een speeltijd van 1 uur te kiezen ook met 10 seconden per zet erbij. Zij spelen dan wel het hele seizoen met die speeltijd. De tegenstander speelt die partij dan ook met de speeltijd van 1 uur.
Er wordt gespeeld volgens het keizersysteem.
De indeling is vanaf ronde 1 tot en met 31 december random (willekeurig) met de regels zoals hieronder vermeld.
Vanaf 1 januari t/m de laatste ronde is de indeling gebaseerd op sterkte, met nog steeds de onderstaande regels.

De uitslag en ranglijst zijn nu te vinden onder het menu "Competitie"
Hier vindje de ranglijst, scoretabel, kruistabel en uitslag per ronde

Enkele belangrijke instellingen,

Systeem Keizer.
Minimaal aantal ronden voor je zelfde tegenstander ontmoet: 10
Maximaal aantal keren met dezelfde kleur op rij: 3
Maximaal verschil tussen kleuren in totaal: 5
Punten volgens het keizersysteem met de formule W * f / 6.

W=waardepunten van de tegenstander
f=factor afhankelijk van het resultaat.
Winst: f=6
Verlies: f=0
Remise: f=3
Oneven: f=4
Extern: f=4
Afwezig: f=2

Aantal keren dat men punten krijgt voor afwezigheid: 4

Waardepunten:
Degene die boven aan staat heeft 50 waardepunten en telkens degene daaronder 2 minder.
Doordat je waarde dus telkens wordt aangepast afhankelijk van de ranglijst wordt je totaal aantal telkens herberekend naar de op dit moment geldende stand.

De behaalde punten worden opgeteld bij je huidige puntenaantal en dat bepaalt de ranglijst.